Hartklachten


Heeft u last van hartklachten en bent u doorverwezen voor hartrevalidatie? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Tijdens de hartrevalidatie werkt u samen met een fysiotherapeut aan uw herstel. Zowel individueel als in groepsverband is training mogelijk. In dit revalidatie traject leert u uw grenzen opnieuw kennen en deze te verleggen. Daarnaast krijgt u tips voor een gezonde leefstijl en leert u omgaan met de emoties en onzekerheid die gepaard kunnen gaan met hartklachten.

 

 

 

Voor wie is hartrevalidatie?

Na een verwijzing komt u in aanmerking voor hartrevalidatie. Fysiotherapie bij hartklachten helpt u bij het herstel, bijvoorbeeld:

  • na een hartinfarct 
  • na een dotter- en stentbehandeling of bypassoperatie
  • na een hartklepoperatie 
  • na het plaatsen van een pacemaker of ICD
  • bij hartfalen
  • bij veel last van angina pectoris
  • bij een aangeboren hartafwijking

Hartrevalidatie helpt!

Meedoen aan een hartrevalidatieprogramma helpt. U heeft daarna minder kans op nieuwe hartproblemen en meer vertrouwen in uw lichaam. Ook leert u omgaan met de gevolgen van de hartaandoening.

 

Doel van Fysiotherapie bij hartklachten

De fysiotherapeutische zorg na een cardiaal incident, na medische behandeling  of bij een chronische cardiovasculaire aandoening is primair gericht op het optimaliseren van uw herstel van het dagelijks (lichamelijk) functioneren, in relatie tot de functionele beperkingen in activiteiten en participatieproblemen. Het fysiotherapeutisch interveniëren dient bij inactieve hartpatiënten te leiden tot het ontwikkelen en onderhouden van een actieve leefstijl.

 

Ontspanningstherapie bij hartklachten

Naast de reguliere fysiotherapie kan ontspanningstherapie door een fysiotherapeut u helpen om de emotionele problematiek bij hartklachten te verminderen. Ontspanningstherapie leert je om stress te verminderen en de ademhaling rustiger te krijgen. Voor meer informatie over ontspanningstherapie, klik hier

 

 

Wilt u meer informatie over hartklachten? Neem dan gerust contact op met onze praktijk, gelegen te Geleen.  Ook is meer informatie te vinden op de website van de hartstichting.