Wat is een Sport- en ontspanningsmassage?

Door een sport- en of ontspanningsmassage wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd. Afvalstoffen worden op deze manier sneller uit de spieren afgevoerd waardoor een sneller herstel mogelijk is. Sportmassage wordt dan ook vaak preventief toegepast of als onderhoudstherapie voor  de spieren. Ook door het uitvoeren van dagelijkse activiteiten kunnen klachten ontstaan en daarom is een sportmassage niet alleen voor sporters geschikt.

Tijdens de massage zullen de haarvaatjes in de huid en in de spieren zich verder gaan openen, waardoor er een duidelijke toename van de doorbloeding optreedt. Hierdoor zullen de gevormde afvalstoffen beter worden afgevoerd en wordt spierpijn zoveel mogelijk voorkomen. Een effect bij vrijwel iedere vorm van massage is psychische en lichamelijke ontspanning.

 

Voor wie is deze vorm van massage geschikt?

Een sportmassage is dus niet alleen voor (top- of amateur-) sporters, ook wanneer u een statische langere belasting heeft gehad kan een sportmassage uitkomst bieden. Denk hierbij aan stijve kuiten na een wandeling, stijve rug of nek, maar ook aan RSI. Zelfs wanneer u geen spierpijn heeft of ook niet verwacht dat u spierpijn zult krijgen, is een sportmassage een perfect middel om de spieren in een goede conditie te houden.  

 

 

Welke effecten heeft een sport- en ontspanningsmassage op je lichaam?

Een sport- en ontspanningsmassage geeft:

·       Een verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen

·       Een stimulering van de spieractie en ontwatering van de spieren

·       Een ontspannend effect van de spieren

·       Een effectieve bestrijding van verhardingen en verklevingen

·       Een kortere hersteltijd bij blessures

·       Een pijn bestrijdend effect van de spieren

·       Een ontspannende werking op het gehele lichaam en geest.

 

Voor meer informatie of een afspraak kunt u bij uw therapeut of onze balie terecht.

Tijdens de intake bespreekt onze bewegingsagoog met u uw wensen, daarnaast wordt er met u bekeken of er mogelijk medische redenen zijn waarom u geen ontspannings- sportmassage zou mogen krijgen. We raden u in dat geval altijd aan om toestemming aan uw arts te vragen.

 

Tarieven

Intake/ inspectie en onderzoek                                  € 21,--

30 minuten sport- en ontspanningsmassage       € 22,50

45 minuten sport- en ontspanningsmassage       € 35,--

60 minuten sport- en ontspanningsmassage       € 45,--