Liz de Vroome 

 

Geboortejaar 1993                                
Woont in Maastricht

 

Fysiotherapeute

 

Aanwezig van Maandag tot en met Vrijdag

 

 “Iemand met een chronische aandoening helpen om stabiel te blijven en zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven, geeft een onbetaalbare voldoening” Liz de Vroome

 

 Al jong wist Liz dat ze fysiotherapeut wilde worden. “In mijn omgeving werd ik geconfronteerd met de slopende ziekte MS. Ik heb met eigen ogen gezien hoe fysiotherapie het verschil kan maken tussen ‘in een rolstoel terecht komen’ en ‘zo mobiel mogelijk blijven functioneren’.
Multiple Sclerose is een aandoening die je niet kunt genezen. Beter worden is geen optie.
Maar ervoor zorgen dat iemand niet snel achteruit gaat, is ook een mooi doel. Dat geldt voor veel chronische aandoeningen. Daarom heb ik ervoor gekozen fysiotherapeut te worden.”

 

De opleiding tot fysiotherapeut is breed georienteerd. Je leert alles over de behandeling van sportblessures, traumaletsel, langdurige en ongeneeslijke aandoeningen. Liz ontdekte reeds in het tweede jaar van haar opleiding dat ze het behandelen van  personen met long- en hartklachten een bijzondere uitdaging vond. Dat past natuurlijk heel goed bij FysioMedica, waar veel patiënten met chronische longproblemen onder behandeling zijn. Vaak oudere mensen. “Ik ben gewend met ouderen om te gaan en ik vind het prettig. Mijn vader is al jaren bestuurder in een woon-/zorgconcern. Ik liep als kind vaak genoeg door de gangen van een zorginstelling en vond het heerlijk om met de bewoners te kletsen. Nu kom ik als fysiotherapeut regelmatig bij oudere mensen thuis wanneer ik huisbezoeken breng. Ik zie foto’s van dierbaren en hoor prachtige levensverhalen. Dat schept echt een band. Het voelt goed als ik hun kan leren in hun eigen omgeving zo goed mogelijk met een beperking om te gaan.”