Melanie van Hasselt van der Veeke

Geboren in 1970

Woont in Geleen

 

Praktijkhouder

Gespecialiseerd hart-, vaat-. long- en oedeemfysiotherapeute

Acupuncturiste

 

 

Aanwezig van Maandag tot en met Vrijdag

 

Specialisatie:

- Oedeemtherapeut

- Acupunctuur

- Hypnotherapeute

- Hart-, vaat- en longtherapeut

- Heartmath Therapeut

 

- NLP coach en trainer

- Systeem therapeut

 

“Iedere persoon heeft mijn volle aandacht. Wat voor probleem een patiënt ook heeft, het is een uitdaging voor mij waar ik me graag in vastbijt tot ik weet hoe het beter kan.”  Melanie van Hasselt van der Veeke.

 

Melanie heeft de medische wereld van verscheidene kanten leren kennen. Ze was vijf jaar doktersassistente, werkte op de medische faculteit van de Universiteit Maastricht, opende in 1999 een praktijk voor acupunctuur en begon in 2000 daarnaast een opleiding in fysiotherapie. “Ik heb nog getwijfeld tussen geneeskunde en fysiotherapie, maar het lot besliste. Ik kreeg mijn inschrijving voor de studie fysiotherapie”, aldus Melanie. In 2004 startte ze haar praktijk aan de Mauritslaan in Geleen en in 2006 werd FysioMedica gevestigd op de huidige locatie.

 

Waarom koos Melanie zo ambitieus voor haar eigen fysiotherapiepraktijk? “Ik had al een eigen acupunctuurpraktijk, dus ik wist wat zelfstandigheid inhield. Dat trok me aan. Daarnaast had (en heb ik nog steeds) zo’n duidelijke visie op hoe ik dit vak wil uitoefenen, dat een eigen praktijk voor mij de enige logische vervolgstap was.”

 

Melanie is belast met de leiding over haar praktijk. Acupunctuur oefent ze nog altijd uit en daarnaast neemt ze de meer complexe patiënten voor haar rekening. ”Mijn brede medische scholing en ervaring hebben me geleerd snel kruisverbanden te leggen. Ik ben bekend met medische terminologie en medicatie, dat is een grote pre.” Maar Melanie vindt het ook heel belangrijk verdieping in haar vak te zoeken. Daarom koos ze voor een specialisatie in longrevalidatie. Momenteel is ze zelfs bezig met een universitaire studie naar de inzet van fysiotherapie bij mensen met longsarcoïdose en longfibrose. “Hierover is in ons vakgebied nog helemaal niets bekend. Ik onderzoek nu hoe een training voor deze groep mensen eruit moet zien, wil het hun kwaliteit van leven verbeteren.”