Nieuws


Cursus Mindfulness

De Mindfulness training bestaat uit  8 wekelijkse bijeenkomsten op dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur op de volgende datums:

1 mei  / 8 mei / 15 mei / 22 mei / 29 mei / 5 juni / 12 juni en 19 juni 2018

De kosten voor deze training, inclusief cursusmateriaal bedragen 240 euro.

 

Locatie:  FysioMedica Geleen.

 

Docent: Melanie van Hasselt-van der Veeke

 

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.fysiomedica.nl  of stuur een email met uw vraag naar administratie@fysiomedica.nl 

 

Indien u zich wilt aanmelden voor deze cursus verzoeken wij u bijgaand aanmeldingsformulier in te vullen en te retourneren naar administratie@fysiomedica of per post naar FysioMedica t.a.v. Administratie. Jubileumplein 6, 6161 ST Geleen.

De training voor mindfulness is alweer vol! Mocht u interesse hebben voor een volgende cursus, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de trainingsdata.


Nieuwe claudicatiotherapeut

Onze collega Yordi Appelhof heeft afgelopen weekend de cursus Symptomatisch Perifeer Arterieel Vaatlijden gevolgd. 

Vanaf deze week kunt u bij Yordi, zowel in Geleen als in Nuth, terecht voor behandeling van uw etalage benen. 

Klik hier voor meer informatie op onze website!

 

Voor een afspraak belt u 046-423 6696.


Fijne Feestdagen

Het team van FysioMedica wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Kom proosten op het nieuwe jaar!

Graag wensen we u tijdens onze Nieuwjaarsreceptie persoonlijk een heel gezond en goed 2018 toe. U bent van harte welkom op zondag 7 Januari van 14.00 tot 16.00 uur. De receptie zal plaats vinden bij FysioMedica in Geleen. Uiteraard kijken wij weer uit naar uw komst. Laat u ons even weten of u aanwezig zult zijn?

Aanmelden kan via het emailadres administratie@fysiomedica.nl of via het aanmeldformulier van de kerstkaart.

 


Verzekering

In december en januari kunt u weer overstappen van zorgverzekeraar. Let op: de dekking voor fysiotherapie is overal verschillend. Vergelijk daarom zorgvuldig via www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd

 

 


Even voorstellen

Vanaf 2 oktober is ons team versterkt door een nieuwe fysiotherapeut!

Dit is Yordi Appelhof. Hij is geboren op 27 Juli 1993 te Sittard.  De opleiding fysiotherapie heeft hij in April 2017  in Eindhoven afgerond waarna hij ervaring heeft op gedaan in een particuliere praktijk in Brunssum.

Als hobby danst hij op hoog niveau, met name latin. Dus mocht u een dans specifieke vraag hebben of opzoek naar afwisseling van uw oefeningen, hij helpt u graag!

Hij zal binnen FysioMedica zowel in de behandelkamer als de oefenzaal te vinden zijn. 

Mocht u nog dingen willen weten, aarzel niet en spreek hem aan! Hij staat u graag te woord!


Wandeltocht

Op 14 september was het tijd voor de wandeltocht. Helaas heeft het goede weer het laten afweten en hebben we besloten een alternatief aan te bieden. Het werd een spelletjes middag op de praktijk. En wat was het gezellig!


Voorlichting COPD

FysioMedica wil zijn patiënten graag informeren omtrent zijn of haar aandoening. Daarom zijn we in 2017 weer gestart met het geven van voorlichtingsdagen. Ook patienten die graag meer informatie willen over het besproken onderwerp zijn welkom.

 In oktober en november zijn er twee informatie ochtenden ingepland met als onderwerp

 

COPD en Fysiotherapie

 

Deze zullen plaatsvinden in onze praktijk op:

 Vrijdag        27 oktober 2017     van 10.00 -12.00 uur

Donderdag 09 november 2017          van 10.00 -12.00 uur

 

Deelname is gratis.

Download het formulier voor meer informatie. U kunt zich aanmelden middels het formulier of het contact formulier.

Download
Uitnodiging & Aanmelding voorlichting COPD
Uitnodiging informatie ochtend COPD okt-
Microsoft Word document 169.5 KB

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Wandeltocht

Op donderdag 14 september a.s. organiseert FysioMedica een wandeltocht. Hiervoor willen wij U graag uitnodigen. De wandeling zal circa 3 km lang zijn en is volledig rollator, rolstoel of scootmobiel beloop- en bereidbaar. De geschatte wandeltijd zal ongeveer anderhalf uur zijn en er wordt regelmatig een stop ingelast. U hoeft de tocht dus niet in een keer uit te wandelen. Aan het einde van deze prestatie wordt u beloond met een kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai en een hoop gezelligheid. Indien u twijfelt of u deze prestatie kunt afleggen, overleg dan eerst met één van de fysiotherapeuten.

Wilt u deelnemen? Fijn! Omdat we met eigen vervoer gaan,vragen we of autorijders andere patiënten willen meenemen. Om de kosten enigszins te dekken en ook om vrijblijvendheid te voorkomen vragen we een eigen bijdrage van €5,- Indien u deel wilt nemen kunt u dat alleen doen, samen met uw partner, kennis, buur of wie u dan ook wenst mee te nemen.

U kunt zich aanmelden in de praktijk. Indien u niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen kunt u ook een berichtje op facebook achter laten of via de website. Dan nemen wij contact met u op om de deelname verder te regelen!


Pinnen mogelijk!

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn is het vanaf 07-08-2017 mogelijk om met de PIN te betalen!Zomerwandeling 2017

Wegens onvoorziene omstandigheden is onze wandeltocht rondom kasteel Limbricht afgelopen dinsdag 20-06 helaas komen te vervallen. Deze activiteit zal op een later moment in het jaar worden hervat.

Mensen die zich opgegeven hebben voor deze activiteit zullen persoonlijk bericht ontvangen over het verdere verloop!

Onze excuses voor het ongemak - Team FysioMedica


Zomerwandeling 2017

Op dinsdag 20 juni a.s. organiseert FysioMedica  een zomerwandeling. Hiervoor willen wij U graag uitnodigen. De wandeling zal circa 3 km lang zijn en is volledig rollator, rolstoel of scootmobiel  beloop- en bereidbaar.  De geschatte wandeltijd zal ongeveer anderhalf uur zijn en er wordt regelmatig een stop ingelast. U hoeft de tocht dus niet in een keer uit te wandelen. Aan het einde van deze prestatie wordt u beloond met een kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai en een hoop gezelligheid. Indien u twijfelt of u deze prestatie kunt afleggen, overleg dan eerst met één van de fysiotherapeuten.

 

Voor meer informatie download de bijgevoegde uitnodiging. Voor inschrijving kunt u gebruik maken van het online contact formulier. U kunt ook het formulier downloaden of in de praktijk aanmelden!

Download
Uitnodiging en inschrijving wandeltocht
Uitnodiging wandeltocht limbricht.doc
Microsoft Word document 522.0 KB

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


ALS fietsdag

Op 7 mei ondersteunt het team van FysioMedica dit prachtige goede doel door haar diensten aan te bieden voor alle deelnemers! Je kunt ons vinden bij de finish in Oirsbeek.

Ook uw steentje bijdragen? U kunt zich nog inschrijven! Een financiële bijdrage voor de ALS stichting is ook altijd welkom.

Voor meer informatie of een donatie klik hier.
Cursus Mindfulness!

Zit je niet lekker in je vel en heb je het gevoel dat je hoofd helemaal vol zit?

Voel je je vaak moe, of nog sterker: helemaal uitgeput?

Vind je het lastig om werk en privé te combineren?

Heb je het gevoel dat je de hectiek van onze samenleving niet meer aan kan?

Word je leeggezogen door de problemen van anderen?

 

Herken jij jezelf in bovenstaande, dan kan een cursus mindfulness jouw leven enorm verrijken. Aan stress kunnen we nu eenmaal niet ontkomen. Maar je kunt wel leren om daar doeltreffend mee om te gaan.

Mindfulness betekent dat je bewust en zonder een oordeel te vellen waarneemt wat er plaatsvindt in het hier en nu.

 

De cursus mindfulness zal bijdragen aan het weer (even) tot jezelf komen of met meer aandacht aanwezig te zijn in ieder moment van de dag. Het helpt je op een slimme manier om te gaan met de drukte en stress van alledag.  Je leert je eigen gewoontes en patronen te doorbreken, je leven niet op automatische piloot te zetten.

Download voor meer informatie de bijgaande poster. Voor aanmelding kunt u gebruik maken van het contact formulier of download het aanmeld formulier

Download
Aanmeldingsformulier Mindfulness
Aanmeldingsformulier_mindfulness_mei2017
Microsoft Word document 19.1 KB
Download
Informatie Cursus Mindfulness
Poster_Cursus Mindfulness2017_Email en w
Microsoft Word document 16.4 KB

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Uw veiligheid voorop!

Afgelopen zaterdag, 11-03-2017, heeft het team FysioMedica samen met het team van kinderdagverblijf 't Jubelke hun kennis vergroot wat betreft calamiteitenzorg. De onderwerpen BHV, EHBO en reanimatie kwamen daarbij aan bod. Wij zijn weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het op veiligheid aankomt!

Klik voor de foto's van deze dag op onderstaande knop.

 


Even voorstellen...

Vanaf 1 maart is ons team versterkt door een nieuwe fysiotherapeut!

Dit is Michel Sipers. Hij is geboren op 10 Juni 1995 te Nijmegen waarna hij op zijn 9e met zijn ouders is verhuisd naar Sittard. Geen zorgen, u kunt dus zeker een gezellig woordje dialect met hem wisselen! De opleiding fysiotherapie heeft hij in de zomer van 2016  in Heerlen afgerond waarna hij ervaring heeft op gedaan in de revalidatiesector. 

Hij zal binnen FysioMedica zowel in de behandelkamer als de oefenzaal te vinden zijn. 

Mocht u nog dingen willen weten, aarzel niet en spreek hem aan! Hij staat u graag te woord!


Met Trots hebben wij ons Certificaat ontvangen van Qualiview!

 

Wanneer uw behandeling is afgesloten kan het zijn dat u een uitnodiging ontvangt om ons te beoordelen. Deze uitnodiging wordt verstuurd door een onafhankelijk bedrijf genaamd Qualizorg, dit is het bedrijf achter Qualiview. Qualizorg is een volledig onafhankelijke partij die is opgericht om data te verzamelen over de kwaliteit van zorg. De ervaringen en meningen van de patiënt geven consumenten- en patiëntenorganisaties de input om de patiënt de juiste positie en een duidelijke stem te geven. Daarmee wordt het inzicht gebruikt om verbetering van kwaliteit van zorg te stimuleren. 

Wij als FysioMedica vinden uw mening erg belangrijk en waarderen het enorm dat u via deze of een andere manier uw mening laat horen!

Wilt u meer informatie over Qualiview? Klik dan hier.
Nieuw onderzoek naar longrevalidatie

Fysiotherapeutische behandeling is de belangrijkste interventie bij COPD. Met geprotocolleerde fysiotherapie wordt gericht gewerkt aan de conditie en kan voorkomen of uitgesteld worden dat patiënten met COPD longaanvallen krijgen en daarmee verder functieverlies lijden. Dat blijkt uit promotieonderzoek van klinisch epidemioloog, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut Emmylou Beekman van het Maastricht UMC+.

Gespecialiseerde fysiotherapie voor COPD vormt in Nederland en daarbuiten de hoeksteen van de longrevalidatie.  Longrevalidatie is een van dé specialisaties waar FysioMedica om bekend staat.  De resultaten uit het recente onderzoek zijn positief en veel belovend! Klik hier voor het volledige onderzoek.

In kader van het 12,5 jarig jubileum is er een expositie georganiseerd met unieke schilderwerken van Corneille. Deze expositie was te zien van 16 oktober tot en met 6 november. Lees verder voor meer informatie en en de foto's van de opening.