Nieuws


Fysiomedica in  samenwerking met de Longfibrose patiëntenvereniging

 

Krijgt u fysiotherapie of traint u bij ons, dan heeft u wellicht gemerkt dat er een filmploeg aanwezig is geweest. Dit was in het kader van de longfibrose promotie. Fysiotherapeut en praktijkhouder Melanie van der Veeke - Van Hasselt heeft samen met twee longfibrose patiënten een verhaal gehouden over longfibrose. 

 

Klik HIER voor het filmpje van de Longfibrose Patiëntenvereniging


Nationale Valpreventieweek 2019

 

Elke eerste week van oktober vindt de nationale valpreventieweek plaats. In deze week wordt er extra aandacht besteed aan valpreventie bij ouderen. 

 

Een val kan grote gevolgen hebben voor een individu. Zo kunt u een knie, heup of schouder beschadigen en kunt u angst ontwikkelen om te lopen. Om deze redenen is het goed om een val te voorkomen.

 

Wat kunt u zelf doen om een val te voorkomen:

- Blijf in beweging. Train met name de beenspieren.

- Zorg in huis ervoor dat er geen losliggende kabels, tapijten en losse voorwerpen op de grond liggen.

- Laat uw ogen op tijd controleren bij een opticien

- Merkt u balansproblemen, laat dit controleren bij een arts of fysiotherapeut.

 

Wilt u meer advies krijgen over valpreventie of wilt u komen trainen bij om in beweging te blijven, dan kunt u met ons contact opnemen.


Internationale longfibrose week 2019

 

In de derde week van september vindt de internationale longfibrose week plaats. In deze week staat de patiënt met longfibrose centraal. In tal ziekenhuizen vinden er lezingen plaats over de verschillende soorten longfibrose en de behandelmogelijkheden (fysiotherapie, ziekenhuisbehandeling, etc.) Zuyderland Heerlen heeft in samenwerking met Zuyderland Sittard - Geleen een lezing op 25 september. 

 

Mocht u interesse hebben kunt u kijken op de website van de longfibrose patiëntenvereniging. 

 

Wilt u aan de hand van deze lezing of op doorverwijzing van de arts fysiotherapie krijgen die aansluit bij Longfibrose, dan is dat bij ons in Geleen mogelijk. Voor meer informatie hierover, klik hier.


Maak je chronische aandoening bespreekbaar!

 

Voorkom emotionele en gedragsproblemen bij je kind(eren), ook als ze al ouder zijn.
Iedere familie bezit een sterke innerlijke saamhorigheid. Het maakt niet uit hoe dit er aan de buitenkant uitziet. Ook niet of de familieleden dit onderling weten of voelen.
Uit onderzoek van het Nivel leren we dat 11-13% van de kinderen onder de 18 jaar in een gezin wonen waarvan een ouder een langdurig lichamelijke ziekte of lichamelijke beperking heeft. De cruciale factor voor een succesvolle opvoeding blijkt, het in gesprek blijven met elkaar. Kinderen krijgen veel meer mee dan je denkt. Zo dragen kinderen ook de lasten en de energie van hun ouder of eventueel ander familielid met zich mee. Systemische werk kan hierin een oplossing bieden, ook wanneer je ruim boven de 18 bent. Want vaak later ervaren we pas dat we iets meedragen wat we niet thuis kunnen brengen.

 

 

Wilt u meer weten over systemisch werk en wat dit voor u kan betekenen? Onze partner Edumedica, gelegen te Geleen, biedt hier meer informatie over. Klik hier voor de website van Edumedica.


Sarcopenie

 

Bij de ouder wordende mens neemt na ongeveer het 30e levensjaar langzaam de spiermassa af. Dit is een normaal en natuurlijk proces. Bij de kwetsbare ouderen kunnen deze veranderingen in spieren sneller afnemen, wat benoemd wordt als sarcopenie. Bij sarcopenie verminderd de spiermassa en spierkracht, waardoor het uitvoeren van activiteiten in het dagelijkse leven, zoals opstaan uit bed, traplopen of een boodschappentas, moeilijker worden.

 

Wilt u hier meer over weten, klik hier.


Nieuw! Training Ademwerk

 

Ademhalen doen we op de automatische piloot. Ademhalen heeft grote invloed op zaken als stress, bloeddruk en de spijsvertering. We zouden ons heel wat fitter en gezonder kunnen voelen als we "anders" zouden ademhalen.

 

Met deze training oefen en leer je technieken om blijvend een verandering te brengen in de kwaliteit van leven!

 

In samenwerking met Edumedica start deze training in september 2019. 

De data van de introductie dagen zijn als volgt:

  • Dinsdag 17 september 10.30-11.30
  • Donderdag 19 september 9.30-10.30
  • Maandag 23 september 13.00-14.00
  • Woensdag 25 september 11.00-12.00

 

Ben u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Vraag dan een van de fysiotherapeuten voor meer informatie, stuur een mail, kijk op de site van Edumedica .

 


Verzekering

In december en januari kunt u weer overstappen van zorgverzekeraar. Let op: de dekking voor fysiotherapie is overal verschillend. Vergelijk daarom zorgvuldig via www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd

 

 Even voorstellen
Wandeltocht

Op 14 september was het tijd voor de wandeltocht. Helaas heeft het goede weer het laten afweten en hebben we besloten een alternatief aan te bieden. Het werd een spelletjes middag op de praktijk. En wat was het gezellig!
Voorlichting COPD

FysioMedica wil zijn patiënten graag informeren omtrent zijn of haar aandoening. Daarom zijn we in 2017 weer gestart met het geven van voorlichtingsdagen. Ook patienten die graag meer informatie willen over het besproken onderwerp zijn welkom.

 In oktober en november zijn er twee informatie ochtenden ingepland met als onderwerp

 

COPD en Fysiotherapie

 

Deze zullen plaatsvinden in onze praktijk op:

 Vrijdag        27 oktober 2017     van 10.00 -12.00 uur

Donderdag 09 november 2017          van 10.00 -12.00 uur

 

Deelname is gratis.

Download het formulier voor meer informatie. U kunt zich aanmelden middels het formulier of het contact formulier.

Download
Uitnodiging & Aanmelding voorlichting COPD
Uitnodiging informatie ochtend COPD okt-
Microsoft Word document 169.5 KB

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Wandeltocht

Op donderdag 14 september a.s. organiseert FysioMedica een wandeltocht. Hiervoor willen wij U graag uitnodigen. De wandeling zal circa 3 km lang zijn en is volledig rollator, rolstoel of scootmobiel beloop- en bereidbaar. De geschatte wandeltijd zal ongeveer anderhalf uur zijn en er wordt regelmatig een stop ingelast. U hoeft de tocht dus niet in een keer uit te wandelen. Aan het einde van deze prestatie wordt u beloond met een kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai en een hoop gezelligheid. Indien u twijfelt of u deze prestatie kunt afleggen, overleg dan eerst met één van de fysiotherapeuten.

Wilt u deelnemen? Fijn! Omdat we met eigen vervoer gaan,vragen we of autorijders andere patiënten willen meenemen. Om de kosten enigszins te dekken en ook om vrijblijvendheid te voorkomen vragen we een eigen bijdrage van €5,- Indien u deel wilt nemen kunt u dat alleen doen, samen met uw partner, kennis, buur of wie u dan ook wenst mee te nemen.

U kunt zich aanmelden in de praktijk. Indien u niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen kunt u ook een berichtje op facebook achter laten of via de website. Dan nemen wij contact met u op om de deelname verder te regelen!Pinnen mogelijk!

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn is het vanaf 07-08-2017 mogelijk om met de PIN te betalen!Zomerwandeling 2017

Wegens onvoorziene omstandigheden is onze wandeltocht rondom kasteel Limbricht afgelopen dinsdag 20-06 helaas komen te vervallen. Deze activiteit zal op een later moment in het jaar worden hervat.

Mensen die zich opgegeven hebben voor deze activiteit zullen persoonlijk bericht ontvangen over het verdere verloop!

Onze excuses voor het ongemak - Team FysioMedicaZomerwandeling 2017

Op dinsdag 20 juni a.s. organiseert FysioMedica  een zomerwandeling. Hiervoor willen wij U graag uitnodigen. De wandeling zal circa 3 km lang zijn en is volledig rollator, rolstoel of scootmobiel  beloop- en bereidbaar.  De geschatte wandeltijd zal ongeveer anderhalf uur zijn en er wordt regelmatig een stop ingelast. U hoeft de tocht dus niet in een keer uit te wandelen. Aan het einde van deze prestatie wordt u beloond met een kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai en een hoop gezelligheid. Indien u twijfelt of u deze prestatie kunt afleggen, overleg dan eerst met één van de fysiotherapeuten.

 

Voor meer informatie download de bijgevoegde uitnodiging. Voor inschrijving kunt u gebruik maken van het online contact formulier. U kunt ook het formulier downloaden of in de praktijk aanmelden!

Download
Uitnodiging en inschrijving wandeltocht
Uitnodiging wandeltocht limbricht.doc
Microsoft Word document 522.0 KB

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.ALS fietsdag

Op 7 mei ondersteunt het team van FysioMedica dit prachtige goede doel door haar diensten aan te bieden voor alle deelnemers! Je kunt ons vinden bij de finish in Oirsbeek.

Ook uw steentje bijdragen? U kunt zich nog inschrijven! Een financiële bijdrage voor de ALS stichting is ook altijd welkom.

Voor meer informatie of een donatie klik hier.
Cursus Mindfulness!

Zit je niet lekker in je vel en heb je het gevoel dat je hoofd helemaal vol zit?

Voel je je vaak moe, of nog sterker: helemaal uitgeput?

Vind je het lastig om werk en privé te combineren?

Heb je het gevoel dat je de hectiek van onze samenleving niet meer aan kan?

Word je leeggezogen door de problemen van anderen?

 

Herken jij jezelf in bovenstaande, dan kan een cursus mindfulness jouw leven enorm verrijken. Aan stress kunnen we nu eenmaal niet ontkomen. Maar je kunt wel leren om daar doeltreffend mee om te gaan.

Mindfulness betekent dat je bewust en zonder een oordeel te vellen waarneemt wat er plaatsvindt in het hier en nu.

 

De cursus mindfulness zal bijdragen aan het weer (even) tot jezelf komen of met meer aandacht aanwezig te zijn in ieder moment van de dag. Het helpt je op een slimme manier om te gaan met de drukte en stress van alledag.  Je leert je eigen gewoontes en patronen te doorbreken, je leven niet op automatische piloot te zetten.

Download voor meer informatie de bijgaande poster. Voor aanmelding kunt u gebruik maken van het contact formulier of download het aanmeld formulier

Download
Aanmeldingsformulier Mindfulness
Aanmeldingsformulier_mindfulness_mei2017
Microsoft Word document 19.1 KB
Download
Informatie Cursus Mindfulness
Poster_Cursus Mindfulness2017_Email en w
Microsoft Word document 16.4 KB

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Uw veiligheid voorop!

Afgelopen zaterdag, 11-03-2017, heeft het team FysioMedica samen met het team van kinderdagverblijf 't Jubelke hun kennis vergroot wat betreft calamiteitenzorg. De onderwerpen BHV, EHBO en reanimatie kwamen daarbij aan bod. Wij zijn weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het op veiligheid aankomt!

Klik voor de foto's van deze dag op onderstaande knop.

 

Met Trots hebben wij ons Certificaat ontvangen van Qualiview!

 

Wanneer uw behandeling is afgesloten kan het zijn dat u een uitnodiging ontvangt om ons te beoordelen. Deze uitnodiging wordt verstuurd door een onafhankelijk bedrijf genaamd Qualizorg, dit is het bedrijf achter Qualiview. Qualizorg is een volledig onafhankelijke partij die is opgericht om data te verzamelen over de kwaliteit van zorg. De ervaringen en meningen van de patiënt geven consumenten- en patiëntenorganisaties de input om de patiënt de juiste positie en een duidelijke stem te geven. Daarmee wordt het inzicht gebruikt om verbetering van kwaliteit van zorg te stimuleren. 

Wij als FysioMedica vinden uw mening erg belangrijk en waarderen het enorm dat u via deze of een andere manier uw mening laat horen!

Wilt u meer informatie over Qualiview? Klik dan hier.
Nieuw onderzoek naar longrevalidatie

Fysiotherapeutische behandeling is de belangrijkste interventie bij COPD. Met geprotocolleerde fysiotherapie wordt gericht gewerkt aan de conditie en kan voorkomen of uitgesteld worden dat patiënten met COPD longaanvallen krijgen en daarmee verder functieverlies lijden. Dat blijkt uit promotieonderzoek van klinisch epidemioloog, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut Emmylou Beekman van het Maastricht UMC+.

Gespecialiseerde fysiotherapie voor COPD vormt in Nederland en daarbuiten de hoeksteen van de longrevalidatie.  Longrevalidatie is een van dé specialisaties waar FysioMedica om bekend staat.  De resultaten uit het recente onderzoek zijn positief en veel belovend! Klik hier voor het volledige onderzoek.

In kader van het 12,5 jarig jubileum is er een expositie georganiseerd met unieke schilderwerken van Corneille. Deze expositie was te zien van 16 oktober tot en met 6 november. Lees verder voor meer informatie en en de foto's van de opening.