Patrick Egelmeers

 

Geboren in 1980

Samen met partner en drie kinderen

Woont in Beek

 

Aanwezig van Maandag tot en met Vrijdag

 

 

 

Specialisaties:

- Manuele therapie

- Bewegingswetenschappen

- Dry needling

- Schouderrevalidatie

- Taping

- Mulligan

 

 

 “Ik hou ervan het puzzeltje op te lossen. Die drang heb ik overgehouden uit mijn studie gezondheidswetenschappen en komt regelmatig van pas.” Patrick Egelmeers

 

Voordat Patrick besloot fysio- en manueeltherapeut te worden, heeft hij de studie gezondheidswetenschappen gevolgd. Zijn afstudeerrichting hierin was bewegingswetenschappen. “Een gedeelte wat we nu in de fysiotherapie toepassen, is ooit ontwikkeld door bewegingswetenschappers. Deze studie heeft me dus een uitstekende basis gegeven voor het werk dat ik nu doe. Ik heb hier door extra kennis in mijn rugzakje over bijvoorbeeld ziektebeelden, voeding en spieropbouw.” De reden dat Patrick voor het vak fysiotherapie koos, is dat hij meer in de praktijk wilde werken. “Ik wil dat contact met de mens zelf, met de persoon achter de kwaal. Mensen helpen, dat klinkt idyllisch. Maar het is wel zo. Ik heb voldoening van mijn werk als mensen hier pijnvrij of zo goed als mogelijk de deur uit lopen.”

 

In 2007 begon Patrick als fysiotherapeut in Son en Breugel, in 2009 begon hij aan de master manuele therapie. “Ik baalde ervan dat ik patiënten onder behandeling kreeg die niet volledig naar mijn tevredenheid herstelden. Dan stuurde ik die patiënt door naar een collega, maar eigenlijk wilde ik de behandeling zelf afhandelen. Daarom ben ik manueeltherapeut geworden. Het is een leuk vakgebied waarin je snel resultaten boekt. Heerlijk om het verbaasde gezicht van een patiënt te zien, wanneer hij na een paar welgeplaatste manipulaties weer beter kan bewegen. Soms kraakt het een beetje, soms voelt het even raar, maar het werkt!”